De Oplaadpalen

Een laadpaal kun je vergelijken met tankstation. Je kunt hier je elektrische auto opladen. Je hebt een pas nodig om de paal te activeren. Als je een laadpas hebt, kun je het laadnetwerk gebruiken. Het opladen werkt heel gemakkelijk. Het enige dat je hoeft te doen, is de auto op de parkeerplek te parkeren en uw auto aan de laadpaal te koppelen.

Een laadpaal is wit en beschikt over een bedieningsinstructie, een afleesscherm, een scanner (RFID reader), LED-verlichting en een stopcontact.

De bedieningsinstructie

De bedieningsinstructie staat op de paal vermeldt. Deze instructie vertelt je hoe je je moet aanmelden en afmelden en hoe je de stekker dient aan- en af te koppelen. Verder staat het telefoonnummer om storingen door te geven hier ook vermeldt.

Het afleesscherm

Het afleesscherm geeft je informatie over je tegoed en je laadstatus.

De RFID reader

Je kunt je aan- en afmelden voor het oplaadproces door je kaart voor de RFID reader te houden.

LED-verlichting

De laadstatus wordt aangeduid met LED-verlichting. Deze geeft de status in verschillende kleuren aan. Elke laadpaal beschikt over een ring met LED-lampjes. Meestal zijn de lampjes groen. Dit betekent dat de paal beschikbaar is. Als de lampjes rood kleuren dan is er een storing. In dat geval dien je de storing te melden bij de laadpaalleverancier. Het nummer staat op de paal vermeldt.

Elke laadpaal beschikt over een speciaal stopcontact waarmee er verbinding kan worden gemaakt met je laadkabel en de auto.

Je meldt je aan voor het laadproces door je pas voor de lezer te houden. Hierna start het laadproces automatisch. Als je auto is opgeladen, houd je je kaart weer voor de scanner om je af te melden. Vervolgens kan je de auto ontkoppelen. Je ontvangt maandelijks een factuur met de kosten voor het opladen.